fbpx

Cara Daftar My Sejahtera Untuk Syarikat

Cara Daftar My Sejahtera Untuk Syarikat

SEBUT HARGA PERCUMA

Dapatkan sebut harga pendaftaran syarikat secara online dengan kami

Cara Daftar My Sejahtera Untuk Syarikat menjadi mudah dengan mengikuti langkah berikut.

Tahun 2020 merupakan tahun yang amat tidak dijangka oleh seluruh pemilik perniagaan di seluruh dunia. Virus Covid-19 telah tersebar ke negara Malaysia pada 25 Januari 2020 apabila terdapat tiga warganegara berbangsa cina dijangkiti penyakit merbahaya tersebut di Singapura, dan kian merebak secara mendadak. Situasi ini menyebabkan banyak pemilik perniagaan terjejas dari segi ekonomi kerana pihak kerajaan mengumumkan bahawa hanya segelintir jenis perniagaan yang dibenarkan untuk meneruskan perniagaan  dengan cara mendaftar MTI apabila wabak ini tersebar di kawasan yang berhampiran dengan perusahaan mereka.

Oleh disebabkan wabak ini makin menjadi tidak terkawal, pihak kerajaan Malaysia mengambil keputusan untuk menubuhkan satu applikasi untuk merekod lokasi rakyat Malaysia yang berurusan mana-mana perniagaan di Malaysia iaitu dikenali sebagai aplikasi MySejahtera. Sekiranya perusahaan anda tidak didaftarkan di dalam aplikasi MySejahtera, anda akan berisiko untuk disaman oleh pihak kerajaan. Oleh yang demikian, artikel ini akan menerangkan cara daftar My Sejahtera untuk Syarikat atau perusahaan anda. Cara pendaftaran aplikasi ini sangatlah mudah dan akan diterangkan seperti di bawah.

Cara Daftar My Sejahtera Untuk Syarikat

1. Cara Daftar My Sejahtera Untuk Syarikat (Pejabat)

Seperti yang dijelaskan di atas, pihak kerajaan Malaysia telah mewajibkan seluruh pemilik syarikat untuk mendaftarkan aplikasi MySejahtera. Cara daftar My Sejahtera untuk syarikat ini amat mudah kerana anda boleh menggunakan telefon bimbit anda sahaja:-

2. Cara Daftar QR Code My Sejahtera Untuk Syarikat (Pejabat)

Cara yang mudah untuk kerajaan Malaysia mengesan lokasi pengguna aplikasi MySejahtera untuk mengesan perusahaan yang mungkin terdedah dengan wabak Covid-19 ialah melalui pengimbasan aplikasi pengguna di kod QR yang disediakan untuk semua jenis perniagaan. Oleh yang demikian, pihak kerajaan serta pemilik perusahaan dapat mengesan dengan segera sekiranya terdapat individu yang sudahpun terjejas oleh wabak tersebut. Cara daftar QR Code My Sejahtera untuk syarikat anda adalah seperti di bawah:-

Demikian merupakan langkah-langkah yang terperinci yang anda boleh ikuti supaya pendaftaran aplikasi MySejahtera anda berjalan dengan lancar. Sekiranya anda baru sahaja menubuhkan syarikat Sdn. Bhd. dan inginkan bantuan dan nasihat daripada pakar ataupun anda memerlukan khidmat setiausaha syarikat yang berpengalaman, anda boleh mendapatkan khidmat tersebut melalui link ini.

Senarai lokasi negeri-negeri yang boleh mendapatkan khidmat setiausaha syarikat kami ialah seperti berikut:

Kuala Lumpur

Selangor

Negeri Sembilan

Melaka

Open chat
1
Terima kasih atas pertanyaan di daftarsyarikat.net. Bagaimana kami boleh bantu anda mengenai Daftar Syarikat Sdn Bhd?